Iz tužilaštva: Još se ništa ne zna i još ništa nije okončano

Fotografija web stranica Utva silosi AD

23.04.2024. – Ni dva meseca posle paljenja automobila ispred kuće Bojana Šalipura, tužilaštvo nema potrebne nalaze da ukaže na okolnosti događaja. Kako smo vas još početkom marta obavestili Osnovno javno tuižilaštvo Smederevo postupa na osnovu izveštaja Policijske stanice Kovin od 21. februara 2024. godine, a povodom prijave Marije Šalipur o paljenju putničkog motornog vozila u vlasništvu njenog supruga. Do dana sačinjavanja ovog obaveštenja tužilaštvu nije dostavljen nalaz i mišljenje fizičko – hemijske laboratorije pa se o tačnim okolnostima pod kojima se događaj odigrao može govoriti nakon dostavljanja nalaza i mišljenja.

Povodom tragičnog događaja u firmi „Utva silosi“ u Kovinu, u međuvremenu je nakon prethodnog obaveštenja tužilaštvu dostavljen izveštaj policije, a u narednom periodu se očekuje izveštaj inspektora zaštite na radu, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka i radnjama koje treba preduzeti radi utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima se događaj odigrao i eventualnom postojanju nečije odgovornosti.

Povodom tragičnog događaja na gradskom kupalištu „Šljunkara“ u Kovinu u međuvremenu je tužilaštvu najpre dostavljen izveštaj policije, a potom i krivična prijava Inspektorata za rad za Južnobanatski okrug protiv dva lica kojima je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Predmet je u fazi dokaznih radnji. Više podataka o kojim se licima radi i kakva je bila njihova nadležnost na gradilištu ili povezanost sa nesrećnim događajem u kome su dva radnika izgubil život, trenutno nemamo. Postupak traje.

M.Lj.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments