Jezero Šljunkara otvorilo kupališnu sezonu, bazen i kamp još nisu za posete

Trenutna sa kampa

02. juli 2024. – Leto je ušlo u juli, za većinu sezona odmora i kupanja uveliko je počela, s obzirom da je temperatura odavno već oko tridesetog podeoka celzijusove skale. Kupači koji se ne odriču Šljunkare u Kovinu, kupaju se na sopstvenu odgovornost jer je na ovom jezeru kupanje zabranjeno već nekoliko godina. Tu odgovornost preuzimaju i kada je kvalitet vode u jezeru u pitanju, jer za sada još niko nije uradio analize, koliko imamo informacije.

Turistička organizacija opštine Kovin je do ove godine upravljala jezerom bar u meri da zatraži analizu ispravnosti vode, a od ove godine to bi trebalo da radi JP „Kovinski komunalac“. Njima niko zvanično nije preneo kompleks jezera na upravljanje. Zatvoreni bazen i kamp u ovom sportsko-rekreativnom kompleksu u najavi, još nisu završeni, tako da su početak ove kupališne sezone Kovinci i kupači iz okolnih mesta kojih uvek ima, dočekali bez sadržaja koji su najavljeni da će im biti dostupni.

Arhiva K.I.

Predsednica opštine Sanja Petrović, krajem maja upriličala je obilazak radova na zatvorenom bazenu na Šljunkari i auto kampu, tada je rekla da će posao biti završen do kupališne sezone i da će u ovoj sezoni kupači moći da koriste i ove nove sadržaje. Poslovi nisu završeni, nema ni radnika i mehanizacije koja bi ukazivala na to da se nešto dešava, a rokovi su odavno probijeni.

Za svečani obilazak poluolimpijski bazen bio je napunjen vodom do polovine kako bi dočarao utisak posetiocima, ali kako smo nezvanično saznali već tada je primećeno da voda usled kiše prodire u unutrašnjost objekta. No, to nije bila smetnja da se za budući vaterpolo tim kupe golovi i da se kupi mobilijar za terasu koja gleda prema jezeru. I dva vozića na dizel pogon je trebalo da stignu pošto je proces njihove nabavke prošao sve faze, no za sada ih nema da od II mesne zajednice, kroz centar grada, voze putnike do Šljunkare.

Kamp je već tada bio opremljen u sanitarnom i kuhinjskom delu, ima sve potrebne priključke, ali još uvek nije predat na upotrebu.

Predsednica je najavila da će objekat predati Javno komunalnom preduzeću na upravljanje, ali će bazen imati i svog upravnika. Kovinske info su u jednoj mini anketi postavile pitanje čitaocima koga bi od imena koja smo mi videli kao moguće upravnike bazena, oni izabrali? Čitaoci su mišljenja da bi za taj posao bio najbolji Dejan Janjević, sadašnji direktor Ustanove za sport. Dušan Maksimović, pomoćnik predsednice opštine i ime koje se pominje u javnosti na ovoj funkciji, drugi je po broju glasova.(Vidi sliku desno)

S obzirom da se sve oko bazena drži u velikoj konspiraciji i da se informacije dobijaju samo po službenom zahtevu, to ne možemo javnosti da kažemo dokle se stiglo sa poslovima oko imenovanja upravnika, upravitelja kompleksa, radovima. Ali, kada u julu kao što je to ovih dana, kiša pada i temperatura padne za desetak stepeni, zatvoreni bazen na jezeru bi zaista imao svoj smisao.

Za sada ništa!

U odnosu na dan kada je upriličena svečana šetnja oko kompleksa, završeno je postavljanje ograde i kapije na prilazu jezeru. Ne znamo da li to znači da će se i ulaz na jezero naplaćivati?

Mnogo je znakova pitanja u jednom malom tekstu, pa do odgovora ostaje da kišne dane Kovinci provode kod kuće, a kad je sunčano i toplo da se kupaju na jezeru na sopstvenu odgovornost.

V.Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments