Projekat “Moj master klas 2024”

02. 07. 2024. – Međunarodni projekat “Moj master klas 2024” kovinske „Zmajeve“ osnovne škole, pokrenut je u saradnji sa Društvom učitelja Kovina, na dobro poznatom i često posećivanom mestu na Fejsbuku, grupi “Projekat SNIMAM NAUKU”. Projekat traje od početka 2024. godine, tokom celog drugog polugodišta i završava se poslednjeg dana ove kalendarske godine. Dug je to period pa učesnici imaju mogućnost da osmisle, realizuju i dokumentuju fotografijama ili videom, aktivnosti, a potom da ih postave kao objavu. To mogu biti nove, ali i već realizovane aktivnosti koje su, po proceni učesnika, bile izuzetne. 

„Nakon projekta prethodne godine, na molbu kolega koji su tu našli potrebne sadržaje, nastavili smo rad sa ciljem da nam prikažu svoju majstorsku radionicu, pokažu kako su održali svoj master klas. Cilj nam je bio i ostao stvaranje repozitorijuma najuspešnijih časova koji će biti podsticaj koleginicama i kolegama da i sa svojim učenicima realizuju sličnu aktivnost pa tako obogate pedagošku praksu, od predškloskog do visokoškolskog uzrasta.

Kako kalendarska godina obuhvata delove dve školske godine i raspust, projekat je podeljen u tri segmenta: od Nove godine do 30. juna, vreme raspusta do 31. avgusta i prvo polugodište naredne školske godine. Pokazalo se da je to dobra ideja pošto je u upravo završenom prvom segmentu učestvovalo 43 mentora iz šest zemalja sa radovima čak 803 učenika. Sve aktivnosti odlikovao je visoki kvalitet radova, raznovrsnot i mnoštvo divnih ideja za rad. Na kraju segmenta objavljen je „Zbornik radova“ ovog dela projekta koji se može preuzeti na portalu Academia.edu pretragom po „Projekat “Moj master klas 2024” – prvi segment“, rekao je autor i koordinator projekta Dejan Kreculj, profesor emeritus.

D. K.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments