„Muzika Balkana i Mediterana“ Tamara Jokić i Dušan Popović Lipovac

Galerija Centra za kulturu Kovin, 05. jun od 20.00 časova

Na koncertu naslovljenom „Muzika Balkana i Mediterana“ dva izvanredna umetnika : Tamara Jokić i Dušan Popović Lipovac. Ovaj muzički dogadjaj biće održan u sredu, 5. juna u Galeriji Centra za kulturu Kovin sa početkom u 20 sati. Ulaz slobodan.

Tamara Jokić je rođena Valjevka koja je sa 14 godina prvi put počela da peva fado muziku. Master studije na Filološkom fakultetu (španski i portugalski jezik) završila je u Beogradu, da bi zatim studirala pevanje na čuvenom muzičkom koledžu „Berkli“ u Bostonu, gde sada radi kao predavač. U poslednjih nekoliko godina nastupala je u Beogradu i širom Srbije, zatim po Evropi ( u Madridu, Lisabonu, Pragu, Ljubljani, Mariboru…) dok je u SAD-u imala prilike da nastupi i predstavi svoj solistički repertoar u prestižnom „Karnegi Holu“ u Njujorku.

Veliku pažnju i odlične kritike zaslužio je njen album prevenac „Transiberica“ na kome spaja sve lepote španske i portugalske muzike, a tokom karijere saradjivala je sa cenjenim autorima kao što su Havijer Limon, Diogo Klemente, Mariza, Pol Vinter, Džejmi Hadad, Metju Nikol, Bojan Zulfikarpašić, Amira Medunjanin, Pera Krstajić …

Preuzeto od Centra za kulturu Kovin

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments