Slavica Mastikosa predstaviće romane „Tri hleba nasušna“ i „Preludijum“

03.06.2024. – U biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin u četvrtak, 06. juna od 19:00 časova biće održana promocija knjiga Slavice Mastikose. Roman „Tri hleba nasušna“ kreće se od autobigrafskog preko porodičnog do društvenog romana. Postupak pripovedanja je realistički, prati prirodnu hronologiju događanja u životu porodice Mastikosa, od završetka Drugog svetskog rata do samog kraja XX veka.

„Preludijum“ je porodična saga u kojoj svako pronalazi delić sopstvene duše. Ispričana priča o vremenu prošlom i sadašnjem, prelomljena kroz sudbine brojnih upečatljivih likova koji nalikuju velikom pozorišnom ansablu.

O autorki

Slavica Panzalović alijas Slavica Mastikosa je usvojila svoje devojačko prezime Mastikosa za književni pseudonim pod kojim je do sada objavila sva svoja književna ostvarenja. Izdala je romane „Tri hleba nasušna“, „Međaši savesti“, „Zakon srca“, „Tri hleba nasušna na polici vremena“ koji su objavljeni u više izdanja. Nosilac je nekoliko prestižnih nagrada za pesme koje su objavljene u njenoj knjizi poezije „Jutrenje“. Priređivač je zbirke pesama za decu „Drugarska knjiga“, zbornika radova „Sedmica na Nišavi“ kao i dvojezične (srpsko-makedonski) zbirke poezije „Sazvežđe“ u kojoj je zastupljena kao urednik i autor. Urednica je monografije Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta. Nagrade „Bronzani Orfej“ 2005. i 2016. godine, Majski susreti Udruženja pisaca „Sedmica“ u Frankfurtu. Godine 2007. ostvaruje prvu nagradu za poeziju na književnom konkursu Fondacije „Petar Kočić“ iz Dortmunda, dok je na književnom konkursu Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta nagrađena prvim mestom za prozu i drugim za poeziju. Na književnom konkursu „Pošto Beograd“ (2015. i 2016. god) dobila je drugu nagradu za Esej o Momi Dimiću. Za roman „Tri hleba nasušna“ osvaja Međunarodnu nagradu „Slovo Podgrmeča“ (2016.god).

I.J.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments