Pokreni se za Kovin – Srđan Vukša pod brojem 3 na glasačkom listiću

09.05.2024. – Opštinska izborna komisija proglasila je danas listu Pokreni se za Kovin-Srđan Vukša, koja je predata juče, tako da je izborni listić dobio i trećeg kandidata za lokalne izbore koji su zakazani za 02. juni. 2024. godine. Koaliciona lista Demokratske stranke i Narodne partije Srbije biće pod rednim brojem TRI na glasačkom listiću, a prvi na listi je i kandidat za predsednika opštine i nosilac liste- preduzetnik iz Kovina i predsednik OO DS, Srđan Vukša. Pod rednim brojem četiri na listi je poverenik za Narodni pokret Srbije u Kovinu Darko Divac.

Lista kandidata izborne liste Pokreni se za Kovin-Srđan Vukša izgleda ovako:

1. Srđan Vukša; 2. Marijana Kožić; 3. Vasa Dolovački ; 4. Darko Divac; 5. Dragana Milenković; 6. Ivan Jelić; 7. Larisa Mikić; 8. Miloš Ljiljanić; 9. Marija Sekuli; 10. Vlada Šajin; 11. Petar Vukašinov; 12. Nina Ćurčin; 13. Milovan Ratković; 14. Aleksandra Nikolić; 15. Dejan Stojčić; 16. Boris Đondović; 17. Snežana Stojković; 18. Robert Forai;19. Jelena Tasić i 20. Rasim Halilović.

Izbornoj komisiji je predat spisak kandidata sa podrškom oko 330 građana, a ono što nosioci liste ispred koalicije ističu, da ni jedan potpis nije dobijen ubeđivanjem, agitacijom od kuće do kuće, već jednostavnim oglasom i pozivom da se podrži borba za promene posle deste godina vlasti SNS u Kovinu. Kako je bojkot 2020. godine pokazao da to nije dobar izbor, sada se u ovu izbornu trku ulazi pod jednako nepovoljnim i neravnopravnim uslovima, ali građani su svedoci lošeg upravljanja opštinom, donošenja loših odluka po lokalnu zajednicu, nedostatka samostalnosti u odlučivanju i diskutabilnog trošenja budžetskog novca, kao što je to bio slučaj sa 3850 potrošačkih vaučera u decembru, a da sada pred lokalne izbore iz budžeta vladajuća stranka ponovo planira da potroši 15 miliona dinara na 5000 vaučera za kupovinu glasova.

Naš motiv da se borimo i u ovim okolnostima je želja da svemu tome stanemo na put ili da bar budemo u poziciji da podrobnije kontrolišemo ono što se dešava. To je opredelilo i građane da dođu i podrže listu, na čemu smo im neizmerno zahvalni svi mi kandidati koje su potpisom podržali. Iskreno verujemo da ima neke simbolike u današnjem danu kada je proglašena naša lista, danas je Dan Evrope i veliki Dan pobede u II svetskom ratu – rekao nam je po proglašenju, nosilac liste Srđan Vukša.

Opštinski odbor POKS Kovin odustao je od kandidovanja za lokalne izbore, jer prikupljanje glasova nije išlo kako su očekivali.

Danas i sutra potpise prikuplja manjinska stranka „Rumunska partija- Šogor Ilija Miša„, nadajući se da će se građani odazvati i to ne samo pripadnici rumunske nacionalne zajednice već svi građani Kovina koji još nisu dali svoju podršku drugima, a želeli bi da podrže ovu partija kao iskrenog borca za dobrobit opštine u kojoj u suživotu skladno žive sve nacije, ističu nosioci liste za lokalne odbornike iz ove stranke. Potpisi se sa overivačima skupljaju u maloprodajnom objektu vodovoda i keramike „Keramika“ u Kovinu, u četvrtak od 14 do 19, a u petak od 12 do 19 sati.

V.Ž.

Podeli vest:
5 2 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments