Poslednji dan za završne razrede. U Kovinu zajednička žurka uz trubače i penu, u Deliblatu ispraćaj po tradiciji

31. 05. 2024. – Uz muziku i žurku, tačno u podne počela je proslava kraja školske godine za osnovce i srednjoškolce završnih razred, a ispred Centra za kulturu Kovin. Malim i velikim maturantima organizovana je proslava. Oni su nosilii svoje majice sa potpisima i porukama i svoju dobru energiju jer slavlje na kraju školske godine postalo je tradicija koja se neguje već dugi niz godina. Žurku su im priredili Turistička organizacija opštine Kovin, Crveni krst Kovin, Centar za kulturu i Opština Kovin. Veselilo se uz trubače, a zatim je usledila i pena party uz muziku koju je puštao DJ. Naravno ovaj događaj došli su da isprate i roditelji i bake i deke naših maturanata.

Vredne ruke žena iz Crvenog krsta Kovin napravile su čuvene „crvenokrstaške“ krofne za svu decu i osveženje u vidu sokova, a sekretar Velinka Fara i volonteri ispratili su ovaj događaj. Žurku za maturante imali su učenici tri osnovne škole u Kovinu i dve srednje stručne škole.

Cela škola ispratila završni razred u Deliblatu

Takođe, na trgu ali u centru Deliblata skupili su se tradicionalno svi učenici osnovne škole „Paja Marganović“ da isprate svoje najstarije drugare kojima je danas bio poslednji dan u školi. Pored đaka i nastavnika okupio se veliki broj roditelja, baka i deka, komšija i prijatelja. U narandžastim majicama koje će ostati za sećanje na završetak jednog poglavlja u životu, oni su delili svoju radost ali i tugu zbog rastanka posle osam zajedničkih godina. Sada tek poredstoje izazovi.

Srećno, svim maturantima!

M. Ljiljanić

Podeli vest:
5 2 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments