Peto Novo proleće 08. juna na Šljunkari: „Slavimo sve male stvari koje nas čine srećnima“

Foto arhiva stranice Novo proleće

31. 05. 2024. – Da jedno obično druženje i roštiljanje u prirodi sa prijateljima može da preraste u jedan festival, pokazaće nam zajedno Aleksandar Saša Kokora sa svojim najbližim prijateljima i saradnicima, a na ideju Marka Jereminova, već naredne subote, 08. juna sa početkom okupljanja od 11:00 sati na jezeru Šljunkara.

Naime, njihovom privatnom roštiljanju na Šljunkari, pre više godina, da li zbog dobre energije ili zbog skupa dobrih ljudi, priključili su se i pozvani i nepozvani. Uvidevši da svake godine ima sve više zainteresovanih za ovaj vid druženja odlučili su se da probaju da organizuju jedno pravo festivalsko druženje u prirodi. Prošle godine bila je generalna proba, dok će ove godine to biti prava festivalska atmosfera.

Novo Proleće organizuje se uvek početkom juna, dok proleće kalendarski traje, a vreme je dovoljno toplo da može da se kupa. Ovaj festival okuplja sve ljude koji vole prirodu, kvalitetnu muziku i dobar provod i druženje napolju.

„Ovim jednodnevnim dogadjajem želimo da pošaljemo poruku da novo vreme uvek dolazi i da u životu na kraju uvek pobedjuju ljubav i dobro“, kaže Kokora u ime organizatora.- Zato ovog dana slavimo sve one pozitivne male stvari koje nas čine srećnima i koje nas sve spajaju. Slavimo zajedništvo, drugarstvo i ljubav i pozivamo sve da nam se pridruže.

Svake godine tradicionalno organizuju se i igre u prirodi, gde se nekoliko timova takmiči u različitim sportskim veštinama. Svako ko želi može da ućestvuje u igrama Jupadinije, prijavljuje se na sam dan događanja, na licu mesta. 

O dodatnim podsticajima da se zainteresovani odazovu ovoj žurci, organozatori kažU:

Pored dobre zabave i pozitivne atmosfere na festivalu će moći i dobro da se klopa, a za dobru hranu biće zaduženi naši dragi ljudi iz Hungrybull-a koji će praviti svoje na daleko poznate burgere. A dobru hranu moći ćete da zalijete sa točenim Salto PaleAle pivom. Biće i štandova za izlagače gde će se prodavati raznorazne rukotvorine.

Novo Prolece se održava u subotu, 8. juna. Pocetak je u 11:00, a program traje do 22:00 časa. 

Iz organizacije dodaju da će ove godine prvi put ugostiti sjajan vokalno instrumentalni sastav iz Beograda koji se zove “Škofja Loka”. Nakon toga muziku će puštati DJ Brkati.

Imaćemo i jedan mali stage u šumi, u kojoj će Markan XO puštati samo dobru muziku. 

Škofja Loka o sebi

Bend je nastao kasnog proleća 2021. godine u Tricky Art Studiju kao skupina umetnika koji se bave audio i vizuelnom umetnošću. Naša muzika se oslanja na najrazličitije muzičke stilove i pravce 20. i 21. Veka, od rock’n’roll-a, preko popa-a, afrobeat-a, funk-a, punk-a, electric boogie-a, noise-a i hip-hopa. Naš izražaj je spontana kombinacija i varijacija tih muzičkih pravaca, kao i beogradskog urbanog zvuka temeljenog na novom talasu, preko alternativne i urbane pop scene devedesetih, do novih formi, pod uticajem grada i podneblja u kom obitavamo.

Zato, svratite do Šljunkare u subotu 8. juna, biće vam lepo, svake godine je bilo bolje nego prethodne i nema razloga da tako ne bude ni na jubilarnom 5. Novom Proleću!kažu organizatori.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments