Rasvetljene oružane pljačke u Kovinu. Pljačkaš sa poternice imao i saradnicu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Kovina u saradnji sa Policijskom upravom iz Pančeva rasvetlili su slučaj oružanih pljački u Kovinu. Da podsetimo, prva oružana pljačka dogodila se 22. decembra 2023. godine kada je počinilac uz pretnju pištoljem i sa fantomkom upao u prodavnicu Podunavlje u Koloniji i iz kase odneo određenu količinu novca. U ranim jutarnjim časovima 13. januara, ponovio je krivično delo razbojništva, kada je pokušao da uz pretnju pištoljem opljačka trafiku na uglu Cara Lazara i Ive Lole Ribara. Naime, fizički je nasrnuo na vlasnicu trafike Maju Ćuković i uz pretnju pištoljem tražio da mu preda novac iz kase. Vlasnica je uspela da odbrani sebe i svoju imovinu a pljačkaša je naterala u beg, pa možemo reći da se sve srećno završilo, uz lakše telesne povrede koje je Maja zadobila. Treća oružana pljačka za nepunih mesec dana, dogodila se samo par dana kasnije, tačnije 17. januara u kasnim popodnevnim satima. Pljačkaš je u radno vreme naoružan i sa fantomkom upao u prodavnicu sportske opreme „Selena“ u centru Kovina. Takođe je uz pretnju pištoljem radnici, iz kase odneo oko 70.000 dinara.

Policijska uprava u pančevu danas je izdala i zvanično saopštenje:

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su I. Đ. ( 1972 ) iz Kovina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela razbojništvo i razbojništvo u pokušaju, kao i M. K. ( 1985 ) iz Kovina, osumnjičenu za ova krivična dela u saizvršilaštvu.

I. Đ. za kojim je, inače, bila raspisana poternica, sumnjiči se da je u proteklih mesec dana iz dve prodavnice na području Kovina maskiran, uz pretnju pištoljem, od radnica oteo oko 165.000 dinara, kao i da je na isti način od zaposlene u jednom kiosku pokušao da uzme novac. M. K. je, kako se sumnja, pomagala I. Đ. u izvršenju ovih krivičnih dela.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija u kojima osumnjičeni boravi pronašla deo ukradenog novca i fantomku.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Smederevu.“

Priredio M.LJ.

Podeli vest:
3 3 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spiridon
Spiridon
2 months ago

Kovinski Bon i Klajd