Šesti košarkaški kamp u Kovinu. Sport je učenje o zdravom stilu života i drugarstvu

11.06.2024. – Letnji raspust i ove godine za neke mlade košarkaše počeće boravkom na Košarkaškom kampu koji u Kovinu već šestu godinu za redom organizuju Marko Popadić i Branko Jereminov – dva vrsna košarkaša i mladi ljudi koji iznad svega vole svoj grad, a desna ruka u organizaciji je Peđa Bulatović. Od 22. do 29. juna kroz program kampa proćiće stotinak dečaka i devojčica u programu koji će uz Marka i Baneta realizovati još i Majda Močnik Đorđević i Miša Popadić, oboje iskusni treneri i sportski pedagozi.

Ideje se javljaju spontano. Tako je Marko završavajući svoj rutinski i svakodnevni trening, ugledao grupu dečaka koji su došli na teren da, kako su mu rekli, malo vežbaju i bacaju na koš. U tom trenutku Marku je sinula ideja da može svoje znanje da podeli sa dečacima kada već imaju veliku želju da nešto nauče. I ne samo on, uz njega je bio i njegov sportski i životni drug Bane i tako se rodila ideja da se svake godine organizuje Košarkaški kamp gde će vrsni treneri i igrači prenositi svoje znanje i iskustvo na mlade košarkaše. Tako je te prve godine (2018.) organizovan Summer work out, a već naredne prvi Košarkaški kamp u Kovinu. Kroz ovaj kamp do sada je prošlo preko 400 učesnika i više od 20 promotera.

Pomenimo neke od promotera kampa, koji su idoli malih košarkaša, a koji su ih učili nekim veštinama i sa njima trenirali: Marina Marković, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Igor Rakočević, Vanja Marinković, Dušan Kecman, Stevan Karadžić, profesor Vladimir Koprivica, Nemanja Dangubić, basketaš Dejan Majstorović, Uroš Luković i mnogi drugi.

Tokom boravka na kampu osim što unapređuju svoje znanje u sportu koji vole, deca se motivišu da se druže, da uživaju, da se igraju i budu srećna. Jedna od motivacionih poruka koju upućuju organizatori glasi:

Fotografija instagram stranica KošarkaškikampKovin

Organizatori kampa za sve učesnike obezbeđuju opremu, koja im ostaje u vlasništvu.

Zvanični organizator kampa je Sportsko košarkaško udruženje „Tri poena“ u saradnji sa Ustanovom za sport. Takođe, iz organizacije navode da imaju odličnu saradnju sa „Ustanovom za sport“ Kovin, KK Radnički Kovin i sa ŽKK Kovin. Program se sprovodi na otvorenom terenu i u sportskoj hali.

Koliko kamp znači i kako ga učesnici doživljavaju ilustrovao je jednim opisom jedan od trenera: Najtužniji je dan posle kampa, kada na praznom terenu, naši kamperi dođu ujutru, u dresovima i bacaju na koš.

Rastanci su uvek teški, ali sada tek predstoje susreti. Košarkaški teren kod OŠ „Đura Jakšić“ biće od 22.juna centar svemira za decu koja vole košarku. Prisustvo treninzima je dozvoljeno i poželjno.

Priredile Kovinske info

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments