Sportsko leto: Završen memorijalni fudbalski turnir

24.06.2024. – Program trećeg „Sportskog leta“ nastavljen je Memorijalnim turnirom u malom fudbalu „Petar Pera Rađenović“ za dečake i devojčice rođene od 2011. do 2016. godine. „Ustanova za sport“ Kovin organizuje ovaj turnir u znak sećanja na nekadašnjeg svestranog sportistu i sportskog radnika, Petra Rađenovića.

Na turniru, učestvovale su selekcije fudbalskih klubova sa teritorije kovinske opštine i iz regiona, a prvog dana turnira na programu su utakmice u kategoriji igrača rođenih 2015, 2016. godine i mlađih iz FK “Radnički”, FK “Sparta” i FK “Osipaonica”. Utakmice su se igrale na Otvorenom terenu za mali fudbal i rukomet “Ustanove za sport” Kovin.

Petar Rađenović rođen je 1933. godine u Rađenovićima u opštini Priboj, a rodni Sandžak zamenio je banatskom ravnicom 1946. godine, kada se doselio u Kovin. Bio je zaljubljenik u fudbal i dugogodišnji golman FK „Radnički“. Po završetku igračke karijere ostao je u svetu fudbala i predano se posvetio decenijskom radu u opštinskom Fudbalskom savezu. Do poslednjih dana svog života bio je aktivan sekretar Fudbalskog saveza opštine Kovin, u više navrata učestvovao je i u radu područnog Fudbalskog saveza, kao i Fudbalskog saveza Vojvodine. Aktivno je učestvovao i u radu nekadašnjeg Saveza organizacija za fizičku kulturu (SOFK-a) kao član organa i sekretar, a potom i Sportskog saveza opštine Kovin, gde je bio stručni saradnik za oblasti fudbala i rekreativnog sporta. Osim fudbalom, dugo se bavio i šahom i bio aktivni igrač Šah kluba „Radnički“. Naši stariji sugrađani pamte ga i kao realizatora, sudiju i učesnika radničko – sportskih igara, a mnogi se sećaju da ga sportski duh nije napustio ni u poznijim godinama i penzionerskim danima, jer su ga često viđali kako aktivno pešači ili trči. Čika Pera Rađenović preminuo je 2009. godine u 76. godini.

Podsećamo, treće „Sportsko leto“ počelo je 11. juna programom „Razvijaj se zdravo – pravo“ za naše najmlađe sugrađane, potom je održan i program “Volim karate”, a posle Memorijalnog turnira „Petar Pera Rađenović“, do kraja „Sportskog leta“, „Ustanova za sport“ Kovin organizovaće i program za dame „Žene u sportu“, „Sportske susrete penzionera“, kao i takmičenja u odbojci na pesku, pikadu i stonom tenisu.

Preuzeto od Ustanove za sport Kovin

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments