Stavljanje tačke na jednu temu: Interes dece i roditelja je prioritet

27.02.2024. – Procenjujući da će dalje insistiranje na temi o broju dece sa smetnjama u razvoju u jednoj vrtićkoj obrazovno-vaspitnoj grupi, naneti više štete nego koristi informisanosti, te da može uneti i nemir i duševni bol roditeljima ili deci ukoliko naše bavljenje ovom temom nastavimo, a ono prouzrokuje neke posledice po strukturu grupe, odnosno naviknuto okruženje, ovom prilikom samo prenosimo odgovor DU „Naša radost“ na pitanje da li imaju mišljenje Ministarstva?

Iz Ustanove nam je stigao potvrdan odgovor, u kome se u mišljenju Ministarstva kaže:

Članom 33 Zakona je propisano da broj i strukturu vaspitno obrazovne grupe predškolske ustanove utvrđuje direktor, na predlog stručnih organa, na osnovu broja dece, uslova rada i programa koji se ostvaruje. Istim članom Zakona je propisano da se kriterijumi za formiranje strukture vaspitnih grupa utvrđuju statutom predškolske ustanove, odnosno škole koja ostvaruje predškolski program.

Svakako je važno da se nađe najbolje rešenje za dobrobit dece kojoj se pruža dodatna podrška, kao i da se detetu i roditeljima pruži stručna podrška u periodu tranzicije.

Hvala na razumevanju.

Glavna urednica, Violeta Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments