Iz opštinske uprave: Veće dalo saglasnost da poskupi voda. Poznato kome koliko sleduje od opštinske kase

Opštinsko veće opštine Kovin donelo je Rešenje o davanju saglasnosti na promenu cena komunalnih usluga JP „Kovinski komunalac“ Kovin koje je prethodno utvrdio Nadzorni odbor ovog preduzeća. Nove, više cene primenjivaće se od 01. februara 2024. godine, a cene komunalnih usluga poskupele su od 1015 odsto u zavisnosti od usluge.

Tako, računi za vodu, koje će građani dobiti u martu biće uvećani za 15 posto, pa će umesto dosadašnjih 46,73 dinara za kubik nova cena biti 53,74 dinara za kubik. Iznošenje smeća takođe će poskupeti za 15 odsto i umesto dosadašnjih 96,48 dinara po članu domaćinstva građani će ovu uslugu plaćati 110,95 dinara po članu domaćinstva.

Poskupele su i cene svih pogrebnih usluga i to za 10 posto. Novim cenovnikom obuhvaćeno je i poskupljenje zimskog održavanja puteva za 10 posto i usluge odvođenja otpadnih voda za 15 posto.

Fotografije sa sajta opštine Kovin

Neće poskupeti pijačne usluge, održavanje čistoće grada, dimničarske usluge, usluge zoohigijene, kao ni građevinsko-zanatski radovi.

Odlukom Skupštine opštine Kovin, donete na poslednjem zasedanju, poskupljuju i lokalne administrativne takse kao i lokalne komunalne takse.

Finansiranja u 2024. godini

Mediji od opštine mogu računati, za sada na 1.050.000 dinara. Toliko je predviđeno budžetom opštine, jer su tako odlučili čelnici u opštini, potvrdila nam je načelnica OU Jelena Čolaković. Ne znači da ne može doći do rebalansa i dodatnih sredstava, ali za sada je tako.

Opština Kovin će za oblast sporta izdvojiti 27,5 miliona dinara u 2024. godini. Sve organizacije sporta koje su već utvrđene kao organizacije od posebnog značaja za opštinu Kovin, treba da podnesu svoje planove najkasnije do 20. aprila ove godine, ukoliko žele da učestvuju u ovoj raspodeli.

Udruženja građana u oblasti upravljanja vanrednim situacijama, odnosno vatrogasna društva mogu da podele ukupno osam miliona dinara, a sva ostala udruženja građana koja ispunjavaju zakonom i konkursnim zahtevima uslove, podeliće 6. 888.000 dinara.

Dobrovoljci za vojsku

Ministarstvo odbrane raspisalo je javni poziv za mladiće i devojke od 19 do 30 godina starosti za dobrovoljno služenje vojnog roka, sa oružjem i za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Konkurs je stalno otvoren.

M.Lj. – V.Ž.

Podeli vest:
4.5 2 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments