Na Šljunkari kamp: Radi se uveliko, sad potpisan i sporazum

U opštini Kovin potpisan je Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta „Izgradnja sportsko rekreativnog centra sa auto kampom u Kovinu“ koji su zaključili Republika Srbija – Ministarstvo turizma i omladine kao finansijer i Opština Kovin, kao investitor. Potpise na dokument stavili su, u ime finansijera državni sekretar Uroš Kandić i u ime investitora, predsednica opštine Kovin, Sanja Petrović”- piše portal kovinske opštine

Potpisnici Sporazuma saglasili su se da je, zaključkom Vlade Srbije od 30. marta 2023. godine, a „u cilju unapređenja turističke infrastrukture i suprastrukture na području Podunavlja“, resorno ministarstvo zaduženo da preuzme sve potrebne aktivnosti u cilju realizacije ovog projekta u Kovinu. Na osnovu toga, zajednički interes je izgradnja auto kampa sa opremanjem sportsko rekreativnim sadržajima na lokaciji „Šljunkara“ na teritoriji opštine Kovin, a na bazi izrađene projektno-tehničke dokumentacije.

U cilju efikasne realizacije, sporazumom se preciziraju prava i obaveze finansijera i investitora. Tako, Ministarstvo turizma i omladine sprovodi postupak javne nabavke, zaključuje ugovor sa izvođačem radova, obezbeđuje stručni nadzor, imenuje odgovorno lice za praćenje realizacije i koordinaciju aktivnosti, izmiruje finansijske obaveze i nakon završetka radova imenuje lica za komisiju za primopredaju radova. Sa druge strane, Opština kao investitor obezbeđuje projektno-tehničku dokumentaciju za potrebe javne nabavke, kao i neophodna akta nadležnih organa kojima se odobrava izvođenje radova, tehnički prijem i upotrebna dozvola, takođe imenuje odgovorno lice za koordinaciju aktivnosti sa finansijerom, obezbeđuje dobavljaču nesmetan prilaz gradilištu, a nakon primopredaje radova preuzima izgrađeno na dalje upravljanje i održavanje.

Rok za realizaciju radova je 180 kalendarskih dana, a očekuje se da auto-kamp sa pomenutim sadržajima bude dostupan korisnicima u narednoj letnjoj sezoni, 2024. godine.

Prostor malog jezera izmuljan je tokom jula, i potpuno poravnat teren oko jezera i desno od velikog jezera. Nije ostavljeno ni jedno drvo, tako da će kamp biti na suncu, za početak, dok nešto ne izraste. Tabla sa oznakom radova i podacima o gradilištu postavljena je tokom avgusta, a na njoj stoji datum 15.08.2023. godine kao početak radova. Uz poštovnje roka od 180 dana, objekat bi trebalo da bude predat investitoru do polovine februara 2024. godine. Kako nismo prisustvovali potpisivanju sporazuma između opštine i Ministarstva Vlade RS, to smo ostali uskraćeni i za informaciju da li rok teče od datuma na tabli ili od momenta potpisivanja sporazuma?

S obzirom da je predsednica dala obećanje da će do leta sve oko kampa da bude gotovo i da će moći da se parkiraju prikolice, ostaje da se prati kako teku radovi i koliko će nadolezaća jesen i zima ići na ruku graditeljima auto kampa.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Na Šljunkari kamp: Radi se uveliko, sad potpisan i sporazum – Kovinske.info […]