Paori Banata krenuće u ponedeljak u protestnu vožnju. Iz nekih medija stižu upozorenja da će im biti blokirane kuće.

Bavanište: Poljoprivredno udruženje „Složni Pidikanci Bavaništa“ obavestilo je javnost preko društvene mreže da se pridružuje inicijativi poljoprivrednika Banata da se u ponedeljak 23. oktobra, od osam sati ujutru krene u protestnu vožnju poljoprivrednom mehanizacijom, kroz selo. Kako nam je rekao jedan od članova Udruženja, poljoprivrednici iz Banata odlučili su se na ovaj potez izuzetno nezadovoljni situacijom i odnosom prema ovoj grani privrede. Oni traže hitno uređenje berze proizvoda, gorivo bez akcize i subvencije za 2024. godinu. Prolećni protesti nisu dali rezultate i pored obećanja predstavnika Vlade RS, a najviše stoga što su se „samozvani pregovarači“ posvađali među sobom, rekao nam je nađsagopvornik. Ovoga puta, pokreće se protest, bez ometanja saobraćaja, bez ugrožavanja i bilo kakvih zadržavanja, te će tako posle protestne vožnje traktori biti parkirani neko vreme pored puta prema Pančevu, kao upozorenje.

Nažalost, vest da će se pokrenuti poljoprivrednici u protestu, naišla je na vrlo negativne reakcije i na portalu ePančevo objavljen je tekst pod naslovom „Građanski protesti biće odgovor na proteste paora„, kojima se, navodno, najavljuje odgovor građana na ove proteste, jer su još gnevni zbog višednevnih zastoja proletos. U izuzetno oštrom tonu, u tekstu ePančevo ide se čak dotle da se pominje blokiranje privatnih kuća ljudi koji protestuju.

U poslednjoj rečenici teksta decidirano se kaže: „Već se otvoreno, na društvenim mrežama, samoinicijativno, ne kroz lažna opoziciona udruženja, narod organizuje u kontraprotest. Svima koji mehanizacijom blokiraju puteve, biće blokirane kuće, firme, njive i sve što imaju – pa ko duže izdrži!

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments